Urządzenie wielofunkcyjne dla piekarni, cukierni, lodziarni i gastronomii, 10 l, chlodzone wodą | TELME, Ribot T 10

RIBOT-10


  • 116684,78 zł z VAT 94865,67 zł bez VAT 106183,15 zł z VAT 86327,76 zł bez VAT
  • product.add_to_repository

    Do przechowalni

    Wysyłka do 28 dni. Podany w tym miejscu termin realizacji to orientacyjny czas realizacji zamówienia od daty potwierdzenia zamówienia przez naszego pracownika a w przypadku płatności przelewem od daty zaksięgowania wpłaty. Termin orientacyjny nie jest ostateczny - możesz więc wcześniej otrzymać towar. W przypadku jakichkolwiek problemów z dostawą lub opóźnień, zostaniesz natychmiast poinformowany przez nasz personel.

Informacje

długość 490 mm
szerokość 600 mm
wysokość 1100 mm
pojemność 10 l
moc całkowita 5.5 kW
napięcie: 400 V
temperatura minimalna -15 °C
temperatura maksymalna 110 °C
waga 190 kg
materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne
wyświetlacz: Tak
programator: Tak

Opis

Urządzenie wielofunkcyjne RIBOT 10 produkcji włoskiej firmy TELME to najwyższej klasy urządzenie przeznaczone dla najbardziej wymagających piekarni, cukierni, lodziarni oraz hoteli, restauracji i mniejszych zakładów produkcyjnych. Maszyna przeznaczona do mieszania, blendowania, cięcia, rozdrabniania, ogrzewania, temperowania, gotowania, pasteryzowania, chłodzenia oraz zmrażania produktów spożywczych. Prosta konstrukcja sprawia, że wszystkie procesy są przeprowadzane w pojedynczym, pionowym cylindrze o pojemności 10 l, który jest łatwy do napełniania w każdym momencie pracy a cała jego powierzchnia wykorzystywana jest do transmisji ciepła lub zimna na obrabiany produkt. Urządzenie posiada możliwość programowania zakresu temperatur od -15°C do +110°C oraz czasu gotowania lub ogrzewania od 1 do 999 minut za pomocą intuicyjnego 5-calowego kolorowego ekranu dotykowego LCD w języku polskim. Prędkość mieszania wynosi od 10 do 500 obr/min z możliwością zmiany kierunku. Komponenty mogą obracać się zarówno zgodnie z ruchem wskazówek zegara, jak i przeciwnym do ruchu wskazówek zegara. Urządzenie posiada również 100 automatycznych lub ręcznych cykli, które można zarejestrować i samodzielnie zdiagnozować oraz baterię gastronomiczną umożliwiającą napełnianie oraz czyszczenie cylindra roboczego. Elementy urządzenia są łatwe w demontażu a ich mycie i odkażanie jest proste i szybkie.

Zastosowanie urządzenia Telme Ribot T 10:

  • lody rzemieślnicze – wytwarzanie lodów o wyjątkowej konsystencji dzięki pionowemu cylindrowi frezującemu, łatwemu do napełniania, zapewniającemu stałą widoczność produktu i umożliwiającemu dodawanie składników w każdym momencie. Pasteryzuje oraz frezuje lody, sorbety, mrożone desery a także umożliwia produkcję doskonałej granity.
  • czekolada – dzięki precyzyjnie kontrolowanej temperaturze urządzenia istnieje możliwość temperowania czekolady aby zapewnić jej długotrwały, doskonały połysk.
  • piekarnia i cukiernia – urządzenie pozwala łączyć ze sobą różne surowce piekarnicze i cukiernicze o wiele łatwiej i szybciej. Programowanie oraz automatyczne działanie urządzenia bardzo ułatwia produkcję, oszczędza czas i energię. Nadaje się do produkcji klasycznych kremów, ciast oraz wyrobów cukierniczych np: ciasta parzonego, kremu angielskiego, kremu maślanego, kremu bawarskiego, zabaione, ganaszy, jogurtów, frużeliny, galaretek, polew, dżemów oraz do ubijania jaj lub śmietany. Świetnie sprawdza się w przygotowywaniu lukrów, mieszanek bazowych np: do bez lub pâte à bombe. Urządzenie miksuje, blenduje oraz miesza mleko, śmietanę, mąkę, owoce, cukier, dekstrozę, jaja, środki emulgujące, stabilizatory itp.
  • gastronomia – urządzenie zapewnia nieinwazyjne gotowanie żywności w stałej, kontrolowanej temperaturze np: przygotowanie potraw sous-vide, polenty, risotto, sosu beszamelowego, ragù, majonezu, mascarpone, ricotty, velouté, purée oraz nadzień i farszów. Podczas procesu gotowania zostają zachowane walory smakowe i organoleptyczne przygotowywanych produktów. Maszyna umożliwia także cięcie i rozrabnianie np: mięsa, ryb, warzyw, świeżych i wysuszonych owoców oraz nasion a także ugniatanie ciast na makaron, pierogi, chleb lub pizzę.
  • zakłady produkcyjne: przetwórstwa mięsnego – masarnie, zakłady garmażeryjne, mleczarnie – urządzenie niezawodnie spełni się w każdej salce technologicznej do produkcji testowych partii produktów spożywczych, farszów, nadzień, ciast, mieszanek, lodów bez konieczności blokowania urządzeń na linii produkcyjnej.

Producent zapewnia zgodność produktu z rozporządzeniem PE numer 1935/2004 dotyczącym materiałów i wyrobów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Przy zakupie każdego urządzenia Ribot T 10 – w cenie profesjonalne wdrożenie i szkolenie przeprowadzone przez naszego technologa z autoryzacją producenta. Istnieje także możliwość wypożyczenia urządzenia na testy oraz zorganizowanie pokazu i szkolenia bezpośrednio w siedzibie producenta.

W przypadku gdy dostarczony towar z jakiegokolwiek powodu Państwu nie odpowiada, a zakupiony został przez konsumenta (w rozumieniu przepisów prawa), możliwy jest jego zwrot w terminie do 14 dni. Zwrot towaru musi przebiegać zgodnie z §6 naszego regulaminu na adres podany przez pracownika sklepu. Zalecamy wypełnienie formularza odstąpienia od umowy, który można pobrać poniżej w podanym linku i wysłanie go wraz z wracanym towarem. Wymiana na inny towar możliwa po uzgodnieniu z pracownikiem sklepu. Przed zwrotem lub wymianą zalecamy skontaktowanie się z naszym działem handlowym.

Oświadczenie o odstąpieniu od umowy

W przypadku reklamacji prosimy o wypełnienie poniższego formularza elektronicznego lub wysłanie zgłoszenia na adres: serwis@chefstore.pl bądź pocztą tradycyjną na druku reklamacyjnym.

Elektroniczny formularz reklamacyjny

Druk reklamacyjny

Produkty, które również mogą Cię interesować

Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.