Szafy chłodnicze i mroźnicze

Szafy chłodnicze i mroźnicze to jedne z najpopularniejszych urządzeń mających zastosowanie na zapleczu kuchennym, w jadalniach, restauracjach, pizzeriach, cukierniach i wszelkiego rodzaju lokalach gastronomicznych. Profesjonalne szafy chłodzące i mrożące można zaliczyć do grupy urządzeń magazynowych a ich podziału możemy dokonać ze względu na zakresy temperatur w których pracują, pojemności, konstrukcję komór, rodzaj czynnika chłodniczego, materiał z którego są wykonane oraz ich przeznaczenie. Zakresy temperatur dobiera się w zależności od rodzaju żywności, która będzie w szafach przechowywana i pod tym względem szafy dzielą się na szafy uniwersalne do ogólnego zastosowania, chłodnicze i mroźnicze szafy piekarnicze, chłodnicze szafy na ryby, mroźnicze szafy dla branży lodziarskiej oraz szafy dwutemperaturowe lub szafy chłodniczo-mroźnicze, które posiadają co najmniej dwie komory o różnych zakresach temperatury (np. komorę chłodniczą oraz komorę mroźniczą). Pod względem pojemności możemy dokonać podziału na:

Czytaj więcej

Producent
Cena netto
od do
Materiał
Rodzaj drzwi
Długość
od do
Szerokość
od do
Wysokość
od do
Pojemność
od do
Ilość drzwi
od do
Wentylator
Drzwi przeszklone
Twój wybór: Usuń wszystko

Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.