Szafy chłodnicze i mroźnicze

Szafy chłodnicze i mroźnicze to jedne z najpopularniejszych urządzeń mających zastosowanie na zapleczu kuchennym, w jadalniach, restauracjach, pizzeriach, cukierniach i wszelkiego rodzaju lokalach gastronomicznych. Profesjonalne szafy chłodzące i mrożące można zaliczyć do grupy urządzeń magazynowych a ich podziału możemy dokonać ze względu na zakresy temperatur w których pracują, pojemności, konstrukcję komór, rodzaj czynnika chłodniczego, materiał z którego są wykonane oraz ich przeznaczenie. Zakresy temperatur dobiera się w zależności od rodzaju żywności, która będzie w szafach przechowywana i pod tym względem szafy dzielą się na szafy uniwersalne do ogólnego zastosowania, chłodnicze i mroźnicze szafy piekarnicze, chłodnicze szafy na ryby, mroźnicze szafy dla branży lodziarskiej oraz szafy dwutemperaturowe lub szafy chłodniczo-mroźnicze, które posiadają co najmniej dwie komory o różnych zakresach temperatury (np. komorę chłodniczą oraz komorę mroźniczą). Pod względem pojemności możemy dokonać podziału na:

Czytaj więcej

Producent
Cena netto
od do
Długość
od do
Szerokość
od do
Wysokość
od do
Pojemność
od do
Ilość drzwi
od do
Wentylator
Drzwi przeszklone
Twój wybór: Usuń wszystko

Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.