Syfony do bitej śmietany

Kategoria Syfony do bitej śmietany, kremów oraz musów | ChefStore.pl obejmuje szeroką ofertę na syfony do wytwarzania bitej śmietany, kremów a także musów na ciepło oraz zimo – idealne dla gastronomii oraz do użytku domowego. Projektujemy i wyposażamy bary, hotele oraz lokale gastronomiczne. Pomagamy dobrać odpowiedni syfon do bitej śmietany, kremu lub musu dla Twoich potrzeb.

Historia bitej śmietany

Bita śmietana, często słodzona i aromatyzowana, była popularna już w XVI wieku. Pojawiała się w przepisach takich mistrzów kuchni jak Cristoforo di Messisbugo (1549), Bartolomeo Scappi (1570) czy Lancelot de Casteau (1604 r). W przepisach tych szefów kuchni oraz późniejszych, aż do końca XIX wieku, naturalnie oddzieloną śmietanę ubija się, zwykle za pomocą gałązek wierzby lub szuwar, a powstałą pianę od czasu do czasu odtłuszcza w procesie trwającym nawet kilka godzin. Pod koniec XIX wieku oddzielona za pomocą wirówki śmietana o wysokiej zawartości tłuszczu znacznie przyspieszyła i ułatwiła produkcję bitej śmietany. Bitą śmietanę wykorzystywano do deserów kawowych, z likierami, czekoladą, owocami itd.

Producent
Cena netto
od do
Materiał
Pojemność
od do
Twój wybór: Usuń wszystko

Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.