Maszyny do mielenia

Co to jest maszyna do mielenia mięsa?

Maszyny do mielenia mięsa wykorzystywane są zarówno w domu, jak i w zakładach gastronomicznych takich jak restauracje, stołówki szkolne, cukierniach i piekarniach oraz wielkich zakładach przetwórstwa spożywczego (w zakładach masarskich, zakładach przetwórstwa owoców). Maszyny te służą do rozdrabniania mięsa, drobiu, ryb ale także orzechów i nasion. We wszystkich maszynach do mielenia, mięso lub inny produkt trafia poprzez otwór wsadowy na podajnik ślimakowy, który podaje je przez gardziel do zespołu tnącego. Podajnik ślimakowy (ślimak) powoduje wtłaczanie mięsa przez otwory sita a noże mają za zadanie odcinać kawałki mięsa odpowiadające średnicy otworów w sicie.

Czytaj więcej

Producent
Cena netto
od do
Napięcie
Materiał
Długość
od do
Szerokość
od do
Wysokość
od do
średnica
od do
Pojemność
od do
Moc całkowita
od do
Wydajność
od do
Twój wybór: Usuń wszystko

Korzystając z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki wyrażasz zgodę na użycie plików cookies. W każdej chwili możesz zmienić ustawienia przeglądarki decydujące o ich zapisywaniu.
Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.